Китайските мобилни оператори ще започнат да предлагат 5G мобилни услуги

...
Китайските мобилни оператори ще започнат да предлагат 5G мобилни услуги
Коментари Харесай

5G в Китай тръгва на 1 ноември

Китайските мобилни оператори ще стартират да оферират 5G мобилни услуги от 1 ноември, оповестяват локални медии, представени от Bloomberg.

China Mobile Ltd., най-големият телеком в страната, пуска услугата в Пекин, споделя изпълнителният ѝ шеф пред вестник Beijing News. Мобилната мрежа от ново потомство ще предложи на потребителите фрапантно по-бързи скорости. Изданието оповестява, че други два оператора също ще пуснат услугата на същата дата.

Пускането на 5G идва към 4 месеца след издаването на лицензи за трите съществени оператора. Така страната ще бъде измежду първите, които пускат новата мрежа.

Очаква се Поднебесната империя да се трансформира в най-големия 5G пазар по брой на потребителите - позиция, която ще ѝ помогне да наложи международните стандарти за сходни мрежи. Навлизането на услугата ще поддържа и напъните на Китай да се трансформира в софтуерен водач в сфери като роботика, самостоятелно шофиране и автоматизация на заводите. Бързото стартиране на 5G ще помогне и на китайските производители на съоръжение, измежду които Huawei и ZTE.

Южна Корея бе първата страна, която пусна 5G по-рано тази година. Покритие има на избрани места и в Съединени американски щати, Англия и Австралия.

Трите китайски оператора са възнамерявали общия вложения от $43 милиарда през тази година, в това число за 130 хиляди базови станции. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР