Китайските лидери са решени да постигнат значителен икономически растеж през

...
Китайските лидери са решени да постигнат значителен икономически растеж през
Коментари Харесай

Китай се зарече, че ще се стабилизира икономиката – инвеститорите не са убедени

Китайските водачи са решени да реализират забележителен стопански напредък през тази година, като слагат акцент върху софтуерните нововъведения.

Премиерът Ли Цян разгласи целеви ритъм на напредък от към 5% за 2024 година, като призна провокациите, подбудени от Ковид пандемията. Точното осъществяване на тази визия обаче остава нестабилно, което разочарова вложителите и води до спад на пазарите.

Анализаторите са скептично настроени по отношение на ефикасността на оповестените от Ли ограничения, изключително за справяне с дефлационния напън и стагниращите приходи на семействата.

Въпреки че Китай заобикаля огромни стратегии за стимулиране, каквито се следят на други места, не престават да съществуват опасения, свързани с намаляващите приходи на семействата и обезценяването на парцелите.

Управлението на икономическия напредък при ограничение на държавния дълг съставлява внимателен баланс за Пекин. Местните управляващи, натоварени с рестриктивните мерки, свързани с пандемията, и със спада на пазара на недвижими парцели, са изправени пред забележителна дългова тежест. Консервативният фискален метод на Ли, който поддържа бюджетен недостиг от 3% и позволява лимитирано издаване на специфични облигации от локалните управляващи, отразява предпазливостта при стимулирането на стопанската система.

Налице е стратегическа смяна към приоритизиране на финансирането на науката и технологиите за модернизиране на индустриалния пейзаж. Премиерът Ли подчертава върху напредъка на “новите производителни сили ” като изкуствения разсъдък и възобновимата сила, с цел да се нарежда Китай като водач в сериозните технологии в международен мащаб.

Управителят на Китайската национална банка Пан Гуншън загатна за евентуално понижаване на лихвените проценти и поддържане на задоволителна ликвидност в поддръжка на доверието и стабилизиране на цените. Анализаторите чакат целенасочени интервенции, изключително в браншове като технологиите, енергетиката и потреблението, които да подтикват растежа в изискванията на стопански провокации.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР