Китайските компании ще заемат мястото на американските на руския пазар,

...
Китайските компании ще заемат мястото на американските на руския пазар,
Коментари Харесай

Русия заменя американските компании с китайски при санкции от САЩ

Китайските компании ще заемат мястото на американските на съветския пазар, ако Белият дом наложи наказания, забраняващи износа на микрочипове. Това съобщи съветският дипломат в Пекин Андрей Денисов, представен от " Спутник ".

" Не имам вяра да стигнат до тази прекаленост (да забранят износа на чипове за Русия), само че всичко може да се случи. Несъмнено Китай може да ни поддържа по този начин, както ние бихме го създали при потребност ", акцентира той.

Думите му бяха в отговор на въпрос дали китайските компании, като Huawei, биха могли да заменят американските, в частност Apple, в случай че западните държавни управления забранят износа на електронно съоръжение за Русия.

Миналия месец някои медии оповестиха, че държавното управление на Джо Байдън е предизвестило производителите на чипове, че може да забрани износа им за Руската федерация при вероятно навлизане в Украйна.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Руският президент Владимир Путин упрекна Съединени американски щати, че умишлено основават сюжет, който да въвлече Русия във война, и подценяват опасенията за сигурността на Москва по отношение на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР