Китайските банки са предоставили на Русия милиарди в месеците от

...
Китайските банки са предоставили на Русия милиарди в месеците от
Коментари Харесай

Китайските банки са предоставили на Русия милиарди по време на войната в Украйна

Китайските банки са дали на Русия милиарди в месеците от началото на войната в Украйна. По данни на Киевското учебно заведение по стопанска система, систематизирани за " Файненшъл Таймс ", експозицията на Китай към съветския банков бранш се е очетворила през 14-те месеца от началото на съветската експанзия, предава Дойче веле. 

Експозицията на четири банки - Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China, China Construction Bank и Agricultural Bank of China - е повишена от 2,2 на 9,7 милиарда $, излиза наяве от данните на Руската централна банка. 

Някои европейски банки още са дейни в Русия

Китайските кредитори заемат мястото на западните банки, които бяха сложени под напън от интернационалните наказания да изоставен Русия.

Някои банки от Европа обаче към момента са дейни там. Например австрийската Raiffeisen. Чуждестранната банка с най-голяма експозиция към Русия усили активите си с повече от 40% до 29,2 милиарда $ към края на март тази година. Оттогава насам банката още веднъж е понижила активите си до 25,5 милиарда $ и твърди, че сега търси способи да се изтегли от страната.

Китай се пробва да наложи юана, само че доларът и еврото преобладават

" Кредитите, които китайските банки отпускат на съветски банки и кредитни институции, където юанът значително заема мястото на $ и еврото, демонстрират, че глобите дават резултат ", споделя Андрий Оноприенко от Киевското учебно заведение по стопанска система. Пекин се пробва да наложи юана като различна интернационална валута на $, написа " Файненшъл Таймс ". Но по данни на системата SWIFT едвам към 2,5% от интернационалните заплащания се реализират в юани. За съпоставяне - делът на $ е 39,4%, а на еврото - 35,8%. 

Търговията сред Русия и Китай доближи рекордните 185 милиарда $ предходната година. Около 16% от нея се реализира в юани. По данни на Руската централна банка преди началото на войната в Украйна над 60% от износа се е плащал във валути, които в този момент управляващите в страната дефинират като " токсични ". Сред тях са доларът и еврото. Юанът, въпреки това, е представлявал по-малко от един %.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР