Китайските автомобилни производители искат да изнасят стотици хиляди електрически превозни

...
Китайските автомобилни производители искат да изнасят стотици хиляди електрически превозни
Коментари Харесай

Китай изнася толкова електромобили, че товарните кораби не достигат

Китайските автомобилни производители желаят да изнасят стотици хиляди електрически транспортни средства по целия свят, само че се нуждаят от доста повече товарни средства, с цел да създадат това. Търсенето е толкоз огромно, че страната е на път да " натрупа " четвъртият по величина автопарк в света след няколко къси години, като нови търговски направления се основават особено за китайски коли.

Китай към този момент има осмият по величина корабен флот в света с 33 кораба за транспорт на електрически автомобили, съгласно данни на консултантите по корабоплаването Veson Nautical. За съпоставяне, Япония оглавява листата с 284 кораба, следвана от Норвегия, със 102 кораба за товари. Южна Корея е на трето място със 72, а остров Ман, който има 61 регистрирани кораба, е на четвърто място, по данни, обявени от Elektrek. 

Но китайските компании мислят да наваксат, тъй като поръчват 47 кораба, което съставлява една четвърт от всички поръчки в международен мащаб. Сред клиентите, които купуват корабите, са SAIC Motor, Chery и нашумялата маркса BYD, която е доста огромна конкуренция на Tesla, както и спедиторските компании COSCO и China Merchants " от името на китайски автомобилни производители ", съгласно известия на Reuters.

" Очакваме да забележим нови търговски направления, открити за китайските производители ", счита анализаторът на Veson Андреа де Лука

Китай към този момент изпревари Япония като най-големият експортьор на коли в света, като единствено BYD изнесе повече от 240 000 автомобила предходната година, което съставлява към 8% от световните му продажби. Тази година възнамерява да изнесе до 400 000 броя. Компанията даже има един особено издигнат транспортен съд с потенциал 7000 електрически автомобили и възнамерява да добави още седем такива кораба след две години.
 Китайски производители на електрически автомобили оферират тласъци за покупки, с цел да вземат клиентите на Tesla
Китайски производители на електрически автомобили оферират тласъци за покупки, с цел да вземат клиентите на Tesla

В момента конкуренцията на китайския авто пазар, който е и най-големият в света, е жестока

Tesla и Volkswagen също усилиха износа си от Китай, което несъмнено употребява по-евтината верига за доставки в страната в тяхна изгода.

Автомобилите нормално се транспортират по море благодарение на кораби, които разрешават транспортните средства да се движат непосредствено, вместо да се употребява кран. Но имаше дефицит на тези кораби през последните години, като по-старите кораби бяха пенсионирани и поръчките за нови кораби бяха понижени както заради финансовата рецесия от 2008 година, по този начин и модернизирането на промишлеността към по-малко замърсяващи горива.

В Япония Nissan и Toyota имат флотилии от сходни кораби, които могат да транспортират десетки хиляди леки транспортни средства, само че за Китай вътрешните му кораби за транспорт на коли съставляват дребна част от световния потенциал за транспорт - единствено 2,8%, оставяйки на китайските компании малко варианти за експорт на техните коли.

Достъпът до тези кораби коства цяло положение, като дневната ставка за чартърни кораби доближава 115 000 $ дневно. Това е повече от седем пъти по-високо от цената през 2019 година Така че фирмите са се обърнали към закупуването на кораба за потребностите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР