Китайски учени описаха неочаквана възможна полза от черния шоколад. Според

...
Китайски учени описаха неочаквана възможна полза от черния шоколад. Според
Коментари Харесай

Ето за какво помага черният шоколад

Китайски учени описаха непредвидена допустима изгода от черния шоколад. Според изследване, оповестено в списание Scientific Reports, съществува връзка сред потреблението на черен шоколад и намаляването на риска от есенциална хипертония . Научният труд е систематизиран в прессъобщение на агрегатора на вести от региона на здравната просвета Medicalxpress.

Експертите са анализирали данни, получени от MRC Integrative Epidemiology Unit към Бристолския университет, които включват генетични профили на 64 945 души от европейски генезис. Изследвано е въздействието на потреблението на черен шоколад върху риска от болести като сърдечна непълнота, кръвни съсиреци, инсулт, коронарна болест на сърцето и есенциална хипертония.

Установена е забележителна връзка сред постоянната консумация на черен шоколад и понижения риск от есенциална хипертония, както и известна връзка сред потреблението на черен шоколад и понижения риск от венозен тромбоемболизъм. Не е открита връзка с други болести.

Хипертонията се дефинира като хронично високо кръвно налягане. Терминът есенциална хипертония се употребява, когато повода за високото кръвно налягане е незнаен фактор, а не някакво друго заболяване.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР