Китайски спортисти, които се подготвят за участие в олимпийските игри

...
Китайски спортисти, които се подготвят за участие в олимпийските игри
Коментари Харесай

Китайските олимпийци тренират в изолация заради коронавируса

Китайски спортисти, които се приготвят за присъединяване в олимпийските игри в Токио и предшестващите ги квалификации, упражняват в изолираност поради ковид, оповестява insidethegames.biz, като цитира " Синхуа ". Целта е те да бъдат защитени от вероятно заболяване.

Последните данни сочат, че са инфектирани над 17 хиляди души, а над 360 са умряли от вируса, който се е популяризирал в най-малко 27 страни.

В четвъртък Световната здравна организация разгласи изключителна обстановка за публичното здраве в международен мащаб. Организаторите на Токио 2020 отхвърлиха клюки за анулация на олимпийските игри.

" Спортистите упражняват в затворени лагери в разнообразни градове в Китай и отвън страната в подготовката си за олимпийските игри и квалификационните шампионати ", съобщи вицепрезидентът на Китайския олимпийски комитет Лиу Гуоюн.

По думите му досега никой състезател от националните тимове на Китай не е инфектиран с вируса. " Ще създадем най-хубавото, с цел да предпазим всички спортисти от заразяване ", съобщи Гуоюн.

Женският футболен тим на Китай остана под карантина в Бризбейн след идването си за квалификационния шампионат.

Повече за разпространяването на вируса отвън Китай - четете тук.
Какви са ограниченията против ковид в България - четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (70)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР