Китайски следователи установиха, че Хъ Джанкуей, китайският лекар, стоящ зад

...
Китайски следователи установиха, че Хъ Джанкуей, китайският лекар, стоящ зад
Коментари Харесай

Лекарят, стоящ зад бебетата с редактирани гени, е действал на своя глава

Китайски следователи откриха, че Хъ Джанкуей, китайският доктор, изравен зад раждането на две бебета с редактирани гени, е работил без да пита, предадоха международните организации.

Според китайските медии докторът ще бъде осъден за всяко свое нарушаване на настоящите в Китай закони. Хъ Джанкуей редактира гените на бебетата с вярата те да станат резистентни на вируса на ХИВ.

Следователите в южната провинция Гуандун установяваха, че Хъ Джанкуей персонално е провел набирането на средства за опита и го направил без съответния надзор от страна на университетските управляващи, което е в прорез със закона.

След близначките Лулу и Нана се чака да се роди и трети ембрион, плод на опитите на Хъ Джанкуей. В пет други случая не се получило оплождане.

Китайските медицински управляващи ще наблюдават от близко положението на близначките и на ембриона. Според организация Синхуа дейностите на Хъ Джанкуей са влезнали в спор с етиката и честността на научните проучвания и с националните регулации в тази област. Лекарят е правил всичко без да пита за лична популярност и полза. В рамките на противоречивите опити Хъ Джанкуей са взели участие осем двойки. Във всеки един от случаите мъжете били ХИВ-позитивни, а дамите - не.

Световната научна общественост реагира, като посочи, че редактирането на гени не е било належащо, с цел да бъде предотвратено предаването на заболяването от бащите на децата им.

Гилдията остро осъди опитите за генно модифициране на бебета и обвързваните с тях тежки последствия за човешкия геном.

China vows to strictly deal with He Jiankui, the geneticist behind the "genetically edited babies ". He was found to have avoided supervision and raised funds on his own to carry out research which is banned by Chinese law. https://t.co/NE7neamIod pic.twitter.com/6iIG8XZKPd
— China News 中国新闻网 (@Echinanews) January 21, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР