Китайски компании имат интерес за внос на вино и олио

...
Китайски компании имат интерес за внос на вино и олио
Коментари Харесай

Китай искат да внасят вино и олио от България, оглеждат се за инвестиции

Китайски компании имат интерес за импорт на вино и олио от България и изследват опциите за вложения в страната ни. Това е станало известно по време на среща на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с госпожа У Джонцюн, вицегубернатор на провинция Дзянси, оповестиха от министерството. Тя е на посещаване в страната ни отпред на бизнес делегация по покана на регионалния шеф на Софийска област Илиан Тодоров.
Българско олио може да бъде предлагано в комерсиалната мрежа на китайска компания, оперираща 4000 обекта в азиатската страна. Интересът е бил деклариран по време на срещата, а заместник-министър Манолев е подчертал, че страната ни може да предложи доста високо качество на продукта на конкурентна цена. Договорено е било да се даде повече информация за бранша и да се спомага за определяне на контакти с български производители за продължение на диалозите, прецизира Българска телеграфна агенция.
Друга китайска компания има интерес за импорт на вино от България, като планува да стартира с партида от 200 хиляди бутилки. Целта им е размерите стабилно да порастват, а продуктът да става все по-познат на китайския пазар. Интерес е бил деклариран и към други браншове на българската стопанска система.
Поради високия интерес на бизнеса от провинцията към страната ни, е било решено да бъде подписан Меморандум за съдействие сред Министерството на стопанската система и провинция Дзянси. Вицегубернаторът У Джонцюн е предложила това да стане още през май по време на най-голямото комерсиално ревю в Централен Китай, което провинцията ще семейства и е изразила вяра, че в него ще залегнат и първите съответни планове, които двете страни осъществят.
Зам.-министър Манолев е изтъкнал, че България изнася от ден на ден артикули за Китай, а азиатската страна е покрай влизане в топ 10 на най-големите ни пазари. Стоките, с които обичайно сме известни в Китай са от хранително-вкусовата индустрия и козметиката, само че се надявам, че в бъдеще и повече артикули с висока добавена стойност ще намерят място на китайския пазар, е споделил още Александър Манолев.
Делегацията е посетила и Индустриална зона Божурище. Надявам се това да е основа както да проучим опциите за основаване на взаимна сходна зона, по този начин и за привличане на повече китайски вложители, е показал Александър Манолев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР