Китайски хирург изпълни първата в света мозъчна операция от разстояние,

...
Китайски хирург изпълни първата в света мозъчна операция от разстояние,
Коментари Харесай

Китайски хирург извърши първата дистанционна мозъчна операция

Китайски хирург извърши първата в света мозъчна интервенция от разстояние, с помощта на 5G технология с пациент, който е бил на 3000 км от опериращия го лекар.

През януари сходна интервенция към този момент беше осъществена, само че на животно - при него беше отстранена чернодробна лобула за по-малко от 10 минути.

Сега доктор Линг Джъпей отдалечено е вградил невротрансмитер в мозъка на пациента си в събота, оповестяват китайските медии, представени от Нова телевизия. Хирургът е управлявал инструментите намиращи се в Пекинската болница PLAGH от клиника в югозападен остров Хайнан, който е на 3000 км. Хирургът е споделил, че интервенцията е траяла 3 часа и е приключила сполучливо. Пациентът е страдал от паркинсон и е споделил, че се усеща добре след революционната интервенция.

Докторът е употребявал компютър, обвързван с мрежата от идващото потомство 5G, която се развива от китайския колос Хуауей. Новото устройство разрешава връзка съвсем в действително време, твърди лекар Линг.

" Можеш съвсем да усетиш пациент, който е на 3 000 км разстояние ", сподели той.

Only in January I read that a surgeon in China has performed the world's first remote operation using 5G technology on an animal. This morning, I read that there was first successfull 5G-based remote surgery on human brain https://t.co/5MDLIOrUuv
— Peter Sodermans (@petersodermans) March 17, 2019
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР