Китайската военна техника е подсилила значително сръбските въоръжени сили, каза

...
Китайската военна техника е подсилила значително сръбските въоръжени сили, каза
Коментари Харесай

Сръбският вицепремиер Вучевич: Китайската военна техника е подсилила значително страната

Китайската военна техника е подсилила доста сръбските въоръжени сили, сподели нейният вицепремиер пред притежавания от Китайска комунистическа партия Global Times , представен от " Ройтерс ". По-конкретно той приказва за Противовъздушна отбрана и дронове, които страната е закупила от Китай.

" Що се отнася до двустранните връзки сред Сърбия и Китай , бих откроил съдействието сред военните , както и икономическото съдействие и многочислените вложения , които са доста значими за нашата страна ", изясни Милош Вучевич, който е и министър на защитата, в изявление, оповестено в неделя. Той подчерта, че напъните за съоръжение и модернизиране на въоръжените сили са предопределени за защитата .

Си Дзинпин прикани за по-силна стратегическа съгласуваност с другарската Сърбия, по време на срещата си с нейния президент Александър Вучич в Пекин предходната седмица.  Китайският президент даде обещание поддръжка за Сърбия в отбраната на нейния суверенитет и териториална целокупност.
 Евродепутатите желаят наказания против Сърбия поради последната ескалация в Косово
Евродепутатите желаят наказания против Сърбия поради последната ескалация в Косово

В резолюцията се упорства и за унищожаване на ограничаващите ограничения против Косово

Според Вучевич китайската зенитно-ракетна система със междинен обхват FK-3 и нейните дронове CH-95 и CH-92A " без подозрение " са били измежду най-важните отбранителни системи, добити от Сърбия .

Балканската страна показва създадените в Китай ракети земя-въздух дружно с друга военна техника, закупена както от Русия, по този начин и от Запада през април предходната година. Припомняме, че през 2019 година Сърбия закупи системата за противовъздушна защита FK-3, която е сходна на съветската С-300 и на американската система Patriot. Тя беше доставена предходната година. Напрежението през последните месеци.,, която обичайно поддържа Сърбия, обявиха, че наблюдават обстановката.

Вучевич разгласи, че Сърбия ще усъвършенства своите качества, с цел да отбрани своята самостоятелност, само че не посочи дали ще придобие още китайско военно съоръжение. Той обаче сподели, че е сигурен, че двете страни ще развият връзките си, защото Китай е един от " най-надеждните " другари на Сърбия.
 НАТО оборудва миротворците в Косово с тежко въоръжение
НАТО оборудва миротворците в Косово с тежко въоръжение

Около 4500 миротвроци от 27 страни са ситуирани в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР