Китайската страна се отнася с разбиране и подкрепя повдигнатите от

...
Китайската страна се отнася с разбиране и подкрепя повдигнатите от
Коментари Харесай

Русия и Китай се обявиха срещу разширяването на НАТО

Китайската страна се отнася с схващане и поддържа повдигнатите от Руската федерация оферти за дълготрайни прани гаранции за сигурност в Европа. Това се показва в взаимно изявление на водачите на Русия  и Китай Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и Си Цзинпин след договарянията им в Пекин. Документът е оповестен на формалния уебсайт на Кремъл.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 178
В изказването се акцентира, че денонсирането от страна на Съединените щати на редица значими интернационалните съглашения в областта на контрола над оръжията въздейства извънредно отрицателно на районната и интернационалната сигурност и непоклатимост.

Москва и Пекин се афишират срещу по-нататъшното разширение на НАТО и приканват Северноатлантическия алианс да се откаже от идеологизираната си политика от времето на Студената война и да почита суверенитета, сигурността и ползите на другите страни, написа в текста.

Според Русия и Китай създаването на  “тристранното партньорство ”между Съединените щати, Великобританияи Австралия противоречи на задачата за реализиране на сигурност и стабилно развиване в Азиатско-Тихоокеанския регион. Руската страна поддържа правилото за “единен Китай ”, удостоверява, че Тайван е неотменна част от Китай и се афишира срещу независимостта на Тайван под каквото и да било форма, написа в текста на изказването.

Путин съобщи на китайския си сътрудник Си Цзинпин в Пекин, че Русия е подготвила ново съглашение за доставяне на Китай с 10 милиарда кубически метра природен газ от Далечния изток. Путин сподели също, че съветският петролен бизнес има " нови решения " за доставките на въглеводороди за Китай.

По време на срещата си с президента Си, преди откриването на Зимните Олимпийски игри в Пекин, Путин приветства околните връзки сред Русия и Китай. Връзките на Москва с Пекин са от " невиждан темперамент и образец за почтени връзки ", сподели Путин, представен от БНР.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 178  Лавров за последните изказвания на Съединени американски щати: Измишльотини! Лавров за последните изказвания на Съединени американски щати: Измишльотини!  Фан дер Лайен: Европейски Съюз е подготвил мощни наказания против Русия, които да наложи при нужда Фан дер Лайен: Европейски Съюз е подготвил мощни наказания против Русия, които да наложи при нужда  2000 американски военни отпътуваха за Европа 2000 американски военни отпътуваха за Европа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР