Китайската социална мрежа за споделяне на кратки видео клипове TikTok

...
Китайската социална мрежа за споделяне на кратки видео клипове TikTok
Коментари Харесай

След критика към китайското правителство, американска тийнейджърка беше блокирана от TikTok - извинението

Китайската обществена мрежа за шерване на къси видео клипове TikTok се извини на американска тийнейджърка, която бе блокирана от услугата, откакто направи разбутващ видео клип, в който подлага на критика отношението на китайското държавно управление към уйгурските мюсюлмани, познати още и като единствено уйгури.

От компанията се декларира, че понастоящем възбраната за достъп на момичето е била анулирана, като блокирането се дължи на предходно държание в прорез с разпоредбите на услугата на 17-годишната Фероза Азиз и няма връзка с китайската политика.

Освен това, от обществената мрежа изясняват, че имат неточности в модерацията на наличието и поемат напълно виновността за рухването на видео услугата в четвъртък, което продължи повече от 1 час неактивност в пространството.

TikTok, благосъстоятелност на основаната в Пекин бързо разрастваща се компания ByteDance упорства, че не ползва китайските и тоталитарни правила за ръководене на платформата и модернизиране на своя артикул отвън територията на Китай.
Г-жа Азис разгласява в Twitter, че не приема обясненията на компанията.
„Дали щи допускам, че моя откъслечен язвителен видеоклип, който беше заличен от различен акаунт, е повода за премахването на моето друго видео от три елементи, в което подлагам на критика отношението и третирането на уйгурското малцинство от страна на китайското държавно управление? Не.“

В изявление за кореспондент на BBC News госпожа Азис съобщи:

„Ще продължа да приказвам за това в Twitter, в Instagram, във всяка платформа, в която имам почитатели, в това число и TikTok. Не се тревожа от TikTok даже след прекъсването. Няма и да се изплаша от TikTok.“
Обяснението на TikTok
Eрик Хан, началник на отдела за сигурност на TikTok за Съединени американски щати съобщи, че госпожа Азис е блокирана от платформата по-рано този месец, откакто е разгласява видео, съдържащо изображение на Осама Бин Ладен.

„Въпреки че признаваме, че характерът на този видео клип най-вероятно е бил язвителен, нашите политики на този фронт сега са доста строги“, сподели господин Хан пред BBC News.
Трябва ли да се тревожим за TikTok?
Платформата се развива в действителност стремително и за негативно време доближи до голяма публика и означи триумф, какъвто до в този момент не сме виждали от никоя друга обществена мрежа или онлайн услуга. Съвсем естествено, този бърз триумф буди редица въпроси у потребителите. Предвид че услугата се предлага от китайска компания, демократичните полезности и свободата се наблюдават извънредно изкъсо от всеки консуматор като даже най-малкия проблем, даже като този, може да докара до съществени земетресения.

Уйгурите са мюсюлманско малцинство със специфики в религиозното вероизповедание в Китай, които са обект на тормоз, следене и нечовечен надзор от страна на Правителството. По-рано тази година стана ясно, че в iOS за iPhone е съществувал злотворен код, допускащ следенето на местоположението и потребителската интензивност, като следствията стигнаха до извода, че експлойтът евентуално е бил предопределен за следене точно на уйгурите от страна на Китайското държавно управление.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР