Китайската SAIC-GM-Wuling най-сетне обяви пазарния дебют на дългоочаквания си електрически

...
Китайската SAIC-GM-Wuling най-сетне обяви пазарния дебют на дългоочаквания си електрически
Коментари Харесай

Е-джип за 20 бона: ето го

Китайската SAIC-GM-Wuling най-накрая разгласи пазарния дебют на дълго чакания си електрически кросоувър Yep. За приятна изненада на евентуалните купувачи, цените му се оказаха по-ниски от предстоящото - вместо от към 100,000 юана, колкото бе оповестено по-рано, Yep стартира от едвам 79,800 юана (около 20,600 български лева). Върховата версия коства 89,800 юана, предаде  automedia.investor.bg.
       
Повдигнатият електрически автомобил е дълъг 3.38 метра, необятен 1.69 метра и висок 1.72 метра, с междуосие 211 см. Това го прави с 32 см по-дълъг от Hongguang Mini EV, най-продавания модел на същия производител досега. От позиция на дизайна, Yep наподобява като съперник на Suzuki Jimny, само че за разлика от него е единствено с електрическо задвижване. И без нарасналата проходимост на Jimny, несъмнено.
     width=
Електромоторът с непрекъснат магнит има оптималната мощ 50 киловата (67 конски сили), и оптимален въртящ миг 140 Нм. Капацитетът на батерията е едвам 28.1 киловатчаса, само че поради релативно ниското тегло това е задоволително за 303 км пробег с едно зареждане, най-малко съгласно китайския тестов цикъл CLTC. На бърза зарядна станция батерията може да се зареди от 30 до 80% за към 35 минути.

По-скъпата версия идва оборудвана с новия образован помощник при шофиране Lingxi, взаимна разработка с производителя на дронове DJI. Системата може да засича и заобикаля трудности, и да приспособява скоростта в завои. Колата е в положение и да паркира изцяло автоматизирано - паралелно и перпендикулярно.

 

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР