Китайската копания Maxio Technology (Maxiotek) по време на изложението Computex

...
Китайската копания Maxio Technology (Maxiotek) по време на изложението Computex
Коментари Харесай

Computex 2018: прототип на 4 TB флаш диск с Intel 3D NAND QLC памет

Китайската копания Maxio Technology (Maxiotek) по време на ревюто Computex 2018 показа първообраз на нов флаш диск.
Уеб-порталът AnandTech разгласява информация за прототипа на новия SSD, основан на 3D NAND QLC памет. По всичко проличава, че това са най-новите 3D NAND QLC 64-слойни чипове с потенциал 1 Tb, които Intel и Micron започнаха да създават в границите на своята партньорска стратегия. Чиповете памет са маркирани като 29F08T2AOCQH1/T1181202 ES, серия N18A.

Прототипът на SSD модела на Maxio с потенциал 4 TB има единствено четири чипа . Очевидно това са новите памети с 8 кристала на подложката и потенциал 1 Tb.

Intel показа, че клетките на 64-слойните 3D NAND QLC памети устоят 1000 цикъла на презапис. Maxio от своя страна съобщи, че прототипът се износва два пъти по-бързо и позволява до 5000 презаписа. Но този параметър ще бъде нараснал посредством възстановяване на логаритмите за възобновяване на данни и за отбрана от неточности.



Според вътрешните проби на производителя, продуктивността на новите 3D NAND QLC дискове е от равнището на продуктивността на общоприетите SSD, употребяващи 3D NAND TLC памети. Скоростта на четене на данни доближава 562 MB/s и 530 MB/s при запис. В прототипа се употребява контролера Maxio MAS0902A-B2C (MAS0902).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР