Китайската компания за телекомуникационно оборудване и услуги Huawei изрази интерес

...
Китайската компания за телекомуникационно оборудване и услуги Huawei изрази интерес
Коментари Харесай

Huawei с интерес за изграждането на 5G мрежа в Сърбия

Китайската компания за телекомуникационно съоръжение и услуги Huawei изрази интерес да сътрудничи на Сърбия за развиването на 5G мрежа в страната, оповестява сръбското финансово министерство.

Технологичната компания също се интересува от използването на държавна облачна (cloud) система в Сърбия за консолидиране на инфраструктура за данни и връзка за държавните организации на страната, написа SeeNews.

Финансовото министерство прибавя още, че една от задачите на това двустранно съдействие е откриването на Иновационния център за цифрови трансформации на Huawei (Innovation Digital Transformation Centre) като районен център на компанията за Западните Балкани в Белград.

През юни ръководителят на сръбския регулатор за далекосъобщения съобщи, че възнамерява да приключи подготовката на правната рамка за стартирането на 5G честотния търг през 2020 година

Сръбският министър на търговията Расим Ляич пък заяви предходната година, че държавното управление желае да открие търг през 2019 година за разпределение на честотите в обсег 700 MHz - по този начин наречената втора цифрова разпределителна лента, която е от решаващо значение за развиването на 5G мрежите.

Според Ляич, 5G мрежата ще бъде въведена по автомагистралите и в най-големите градове на Сърбия до 2020 година, а по-късно ще се разшири и до другите елементи на страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР