Китайската компания "Шанхай Манвей текнолоджи" изведе в орбита първата в

...
Китайската компания "Шанхай Манвей текнолоджи" изведе в орбита първата в
Коментари Харесай

Китай прати човешки гени в космоса, ще се запазят 1000 години

Китайската компания "Шанхай Манвей текнолоджи " изведе в орбита първата в историята галактическа генетична банка DSB-01, съобщи ТАСС.

Изстрелването е било направено от космодрума Тайюан в северната провинция Шанси благодарение на ракетата-носител "Чанчжън-4 ". Генният материал, получен от осем жители на КНР, ще се съхранява в космоса в продължение на към 1000 години. Той е подложен в специфичен резервоар, който е резистентен на галактическата радиация.

Както регистрират китайските експерти, един ден Земята може да стане непригодна за живот. След към 400 години нашата планета може да стане жертва на изтощение на ресурсите и да бъде пренаселена до неспособност за живеене. Благодарение на изведената в космоса генетична банка ще може да бъде основана нова човешка цивилизация.

В най-скоро време компанията "Шанхай Манвей текнолоджи " има намерение да сътвори генна банка с милиони мостри. Според проектите на компания този генетичен материал ще бъде изпратен на Марс и на аналогичните на Земята планети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР