Китайската компания Huawei ще започне да изгражда фабриката си за

...
Китайската компания Huawei ще започне да изгражда фабриката си за
Коментари Харесай

Reuters: Huawei започва да строи първата си фабрика в Европа през 2024 г.

Китайската компания Huawei ще стартира да построява фабриката си за съоръжение за мобилни телефонни мрежи във Франция през идната година, заяви за Reuters осведомен с въпроса източник. Информацията за първия цех на китайския колос на Стария континент идва на фона на настоящите рестрикции против потреблението на 5G оборудването на марката от страна на редица държавни управления.

Планът на Huawei за европейска фабрика попада от 2020 година, когато е била избрана първична инвестиция от 200 млн. евро. Разгръщането ѝ обаче е било забавено от пандемията, показва източникът, поискал анонимност.

По негова информация фабриката ще бъде издигната в Брумат, град покрай Страсбург. Но период по кое време ще проработи – не се показва.

Huawei не е дала отговор на настояването за коментар.

Този ход идва в миг, когато някои европейски държавни управления лимитират или не разрешават потреблението на съоръжение, създадено от Huawei и китайската ZTE, базирайки се на опасения за сигурността.

Походът против тях мина под знака на геополитическото напрежение по линията Съединени американски щати – Китай. Той бе подет от някогашния американски президент Доналд Тръмп в навечерието на стартирането на 5G връзките. По това време Huawei бе водач в доставката на телекомуникационно съоръжение. Оттогава насам марката бе изтласкан от западните пазари, като против неговите артикули – в това число потребителските устройства – бяха наложени съществени ограничавания, превръщащи потреблението им на процедура в невероятно.

Европейските водачи разискват по какъв начин да „ понижат риска “, само че и по какъв начин да си сътрудничат с втората по величина стопанска система в света. Китай е третият по величина търговски сътрудник на Франция след Европейския съюз и Съединените щати.

През 2020 година френското държавно управление съобщи на телекомуникационните оператори, които възнамеряват да закупят 5G съоръжение на Huawei, че няма да могат да възобновят лицензите за оборудването, откакто те изтекат, като по този метод на процедура последователно ще изключат Huawei от мобилните мрежи.

Но след среща с френския министър на стопанската система Бруно Льо Мер в Пекин през юли китайският вицепремиер Хе Лифенг съобщи, че Франция е решила да удължи лицензите на Huawei за 5G в някои градове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР