Китайската компания Geely планира да купи 6.8% от концерна Daimler

...
Китайската компания Geely планира да купи 6.8% от концерна Daimler
Коментари Харесай

Geely става най-големият акционер в Daimler

Китайската компания Geely възнамерява да купи 6.8% от концерна Daimler AG от кувейтския върховен фонд Kuwait Investment Authority. Ако договорката се реализира, притежателят на Volvo, Proton и Lotus ще стане най-големият акционер в немския производител, оповестява Bild am Sonntag, написа Факти бг.
Reuters пък твърди, че китайците към този момент са купили част от скъпите бумаги на Daimler. Агенцията се базира на лични източници, съгласно които към 3% от немския тръст са благосъстоятелност на Geely.

В момента 70.7% от акциите на Daimler AG принадлежат на институционални вложители (инвестиционни фондове, застрахователни компании, банки и т.н.), а 19.4% от скъпите бумаги се намират в частни ръце. Един от най-големите акционери в концерна е алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi, който има 3.1% от скъпите бумаги.

Това не е първият опит на Geely да придобие дял в Daimler. Миналия ноември немците отклониха предложение да продадат на преференциални цени 5% от акциите си на китайския автопроизводител.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР