Китайска компания със своите партньори от Люксембург и България започва

...
Китайска компания със своите партньори от Люксембург и България започва
Коментари Харесай

Китайци ще сглобяват електро камиони край Пловдив

Китайска компания със своите сътрудници от Люксембург и България стартира да сглобява мини електрически камиони в „ Тракия икономическа зона “ /ТИЗ/ край Пловдив. „ До 6 месеца се надяваме първият камион да е подготвен “, заяви Питър Уанг, изпълнителен шеф на „ Сентро аутомотив груп “, по време на среща с министъра на стопанската система Емил Караниколов. В идващите 3 години компанията възнамерява да влага към 10 милиона евро в начинанието, оповестиха от ТИЗ.

„ Бихме желали този цех да се трансформира в център за Централна Европа – освен за сглобяване, само че и за произвеждане на обособените елементи, както и за поддръжка. Това е задачата ни “, акцентира Уанг.

От своя страна министър Караниколов увери китайския бизнесмен, че страната поддържа и оказва цялостно подпомагане на вложители, които основават артикул с висока добавена стойност.
 1  2

Около 150 души ще бъдат наети в новия цех, стана ясно още по време на срещата. Доброто обучение на служащите е една от главните аргументи компанията да направи инвестицията си в България. Цената за сглобяването и пласирането на пазара на самите електрически автомобили също е много привлекателна за вложителите, добави Жилбер Жост ръководител на „ Севик имобилити “ от Люксембург – сътрудник на китайската компания–производител.

Вече е направено изследване измежду няколко български спедиторски компании, които са показали интерес към придобиването на подобен вид превоз. „ Няма да е належащо камиончетата да бъдат купувани “, акцентира Жост. Той изясни, че „ самото транспортно средство не е значимо – значима е технологията, която се крие зад него – приложенията, мобилната връзка, цялостната поддръжка на камиона. В Европа в действителност ние не продаваме камиони – продаваме решения, логистична идея “.

Именно технологията и поддръжката на камионите са главната част от услугите, които компанията предлага. Идеята е нова за нашия пазар, което кара българският сътрудник на Сентро – инж. Пламен Панчев, да е уверен, че тя ще е сполучлива. Според ръководителя на Съвета на шефовете на „ Сиенит холдинг “ и създател на ТИЗ това, че клиентът не би трябвало да прави тази инвестиция в началото е голямо облекчение. Но и на никой няма да бъде отказано, в случай че желае да закупи мини електрическия камион.

След срещата министърът на стопанската система Емил Караниколов подкара на паркинга пред министерството „ Метро “ – прототипа на камиончето. „ Това в действителност е мултифункционална платформа, тъй като с изключение на за транспорт на артикули до 500 кг, той може да бъде оборудван и с хладилен отсек, за транспорт на замразени храни. Камионът може да се зарежда непосредствено от електрическата мрежа, не е нужна специфична станция “, изясни до момента в който се возеше до министъра Уанг.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР