Китайска енергийна компания смята да инвестира 10 милиарда долара в

...
Китайска енергийна компания смята да инвестира 10 милиарда долара в
Коментари Харесай

Китайският Зелен тласък стартира с нов проект за въглища на стойност 10 милиарда долара

Китайска енергийна компания счита да влага 10 милиарда $ в централа за произвеждане на химически субстанции като употребява въглища. Намерението за инвестиция бе обявено в същия ден, в който Пекин разгласи първия си кратковременен проект, целящ да я сложи на път към въглероден неутралитет до 2060 година Освен за произвеждане на електрическа енергия, въглищата са значим запас и за химическата индустрия, като огромна част от добива след преправка се трансформира в химическа суровина.

Управителният съвет на Ningxia Baofeng Energy Group Co. утвърди плана в петък, тъкмо когато централното държавно управление разгласява 14-ия проект петилетка, който се концентрира върху насърчаването на възобновимата сила. В проекта въпреки всичко се вижда неналичието на съответна цел за понижаване на излъчванията на парникови газове, съобщи организация Bloomberg.

Решението на Ningxia и техният график е доказателство, че въглищата ще играят значима роля в енергийния микс на Китай в обозримото бъдеще. Компанията възнамерява да влага 67,3 милиарда юана в завода за рандеман и преправка на въглища до олефини (вид полипропилен, бел. ред.) във Вътрешна Монголия, декларират от сдружението в декларация до Шанхайската фондова борса в неделя.

Мащабният цех, който би трябвало да бъде приключен до 2023 година, ще може да създава 11 милиона тона метанол годишно, които по-късно ще бъдат превърнати в 4 милиона тона олефини - конструктивен детайл, употребен в производството на пластмаси. Решението бе взето и седмица, откакто държавното управление на провинция на Вътрешна Монголия разгласява план на проект за ограничаващи ограничения при добива на криптовалута и на алуминий с концепцията за понижаване на енергийната активност на стопанската система си.

Вътрешна Монголия би трябвало да пренастрои и модернизира основни индустриални браншове по екологични способи, съобщи президентът Си Дзинпин на панелна полемика предходната седмица, напомня Китайското национално радио.

Проектът за въглищно-химични дружество към този момент е утвърден от градските и районните държавни управления и предизвиква новаторското и дейно потребление на въглищата, се споделя в изказването на компанията.

Китай възнамерява да предизвиква „ чистото и дейно потребление на въглищата “ в границите на проектите си за въглеродни излъчвания, които да доближат своя пик до 2030 година Това е посочено в работен отчет, показан в петък пред Националния национален конгрес.

Международната енергийна организация обаче има друго мнение. „ Химическата промишленост, основана на въглища, изключително преобладаваща в Китай, съставлява доста екологично предизвикателство, защото интензитетът на излъчванията е доста по-висок от този на производството на база природен газ “, се споделя в отчет на МАЕ от предходната година.

Ningxia Baofeng Energy Group Co. ще финансира 30% от разноските по плана, като останалата част ще бъде от банкови заеми или друго финансиране. Bank of Communications Co. и Industrial & Commercial Bank of China Ltd. се договориха да дават заем от 50 милиарда юана, напомнят от сдружението

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР