Китай заяви, че неговите агенции в сферата на сигурността са

...
Китай заяви, че неговите агенции в сферата на сигурността са
Коментари Харесай

Китайска разузнавателна агенция заяви, че е разкрила британска шпионска операция

Китай съобщи, че неговите организации в областта на сигурността са разкрили още една шпионска интервенция, при която английската разследваща работа МИ-6 е употребила чужденец в Китай, с цел да събира секрети и информация, съобщи Ройтерс.

Случаят в Китай е продължение на развълнуван спор сред двете страни, в който те си размениха обвинявания за хипотетичен шпионаж, грозящ националната им сигурност.

Министерството на държавната сигурност на Китай през днешния ден разкри в профила си в обществената мрежа " УиЧат " (WeChat), че чужденец, разпознат единствено с фамилното име Хуан, е бил отпред на задгранична консултантска организация и през 2015 година МИ-6 е открила " връзки на съдействие в региона на разузнаването " с въпросното лице.

След това МИ-6 наредила на Хуан да влезе няколко пъти в Китай и го инструктирала да употребява обществената си идентичност като прикритие за събиране на разследваща информация за Китай в интерес на английската шпионска организация, се споделя в изказването.

Междувременно английското държавно управление съобщи, че китайските шпиони се насочват към негови чиновници на чувствителни позиции в политиката, защитата и бизнеса като част от сложна разследваща атака за приемане на достъп до секрети, написа Българска телеграфна агенция.

Неотдавна помощник на английския парламент отхвърли, че е бил китайски разузнавач.

Китай неколкократно осъди тези изказвания и представител на министерството на външните работи съобщи, че те са " изцяло неоснователни ".

В същото време министерството на защитата на Тайван съобщи, че нощес е разкрило три китайски балона, прелитащи над Тайванския пролив, като това е следващият случай на такива балони, който министерството е записало през последния месец. Един от балоните е прелетял над южния завършек на Тайван, се споделя в оповестено през днешния ден изказване на ведомството.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР