Китай започна военни учения по въздух и море с жив

...
Китай започна военни учения по въздух и море с жив
Коментари Харесай

Китай започна военни учения близо до Тайван

Китай стартира военни учения по въздух и море с жив огън покрай Тайван в отговор на това, което страната назовава ``външна интервенция и провокации от страна на тайванските сили за независимост``, съобщи в. ``Гаридън``.

Според изказване на полковник Ши Йи, представител на  Народно-освободителната войска на Китай, военни кораби, самолети и изтребители са изпратени във вторник на югозапад и югоизток от Тайван. В отговор министерството на защитата на Тайван съобщи, че островът е в подготвеност да се оправи с разнообразни обстановки.

Този ход идва откакто преди повече от година Китай ускори своето военно наличие в Тайван и след наоколо до оспорвани региони в Южнокитайско море.

През последните седмици Тайван утвърди огромна поръчка за закупуване на оръжие от Съединени американски щати и се съгласи да сътвори взаимни дипломатически представителства с Литва, на което Пекин реагира като отдръпна посланика си от страната и разпореди на Литва да напусне Китай.

Пекин твърди, че Тайван е китайска териротия, която би трябвало да си възвърне със мощ, в случай че е належащо. Правителството на Тайван пък споделя, че островът е самостоятелна територия. Тайван в никакъв случай не е бил ръководен от Китайската комунистическа партия, само че възходящите старания на Пекин да принуди популацията и държавното управление да станат част от Китай, доведоха до засилена интернационална поддръжка за Тайван, в това число от страна на Съединени американски щати, Япония и други съдружници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР