Китай заплаши в четвъртък да отвърне на последната , докато

...
Китай заплаши в четвъртък да отвърне на последната , докато
Коментари Харесай

Китай заплаши с отмъщение новите продажби на оръжия от САЩ за Тайван

Китай заплаши в четвъртък да отвърне на последната , до момента в който островът приветства пакета за договорка с оръжия, само че съобщи, че не търси присъединяване в конкуренция във въоръжаването с Пекин, оповестява " Ройтерс ".

Администрацията на Тръмп ускори поддръжката за Тайван посредством продажби на оръжия и визити на висши американски чиновници, засилвайки напрежението сред Пекин и Вашингтон, към този момент обтегнато от различия по отношение на Южнокитайско море, Хонконг, правата на индивида и търговията.

Пекин упражнява все по-голям напън върху демократично управлявания Тайван , в това число като лети с бойни самолети през сензитивната линия на Тайванския пролив, който нормално служи като всекидневен буфер.

В отговор на утвърждението на Съединени американски щати за продажба на оръжия на Тайван за 1,8 милиарда $, представителят на китайското външно министерство Жао Лицян съобщи по време на всекидневен брифинг, че сходни продажби би трябвало да спрат .
 Съветник на Белия дом: Тайван да се готви да отблъсне китайска инвазия
Съветник на Белия дом: Тайван да се готви да отблъсне китайска инвазия

РВД в Хонконг предизвести Тайван да не лети до островите Пратас поради " рискови действия " под 26 000 фута

Продажбите " съществено се намесват във вътрешните работи на Китай , съществено повреждат суверенитета и ползите на сигурността на Китай, изпращат съществено неверен сигнал към тайванските сили за самостоятелност и съществено повреждат връзки сред Китай и Съединени американски щати, мира и стабилността в Тайванския пролив ", сподели той.

" Китай ще предприеме законен и нужен отговор съгласно развиването на обстановката ". Той не даде детайлности, само че в предишното Китай глоби американски компании за продажба на оръжия на Тайван.

Последният американски оръжеен пакет включва датчици, ракети и артилерия , а се чакат спомагателни уведомления на конгреса за безпилотни самолети , създадени от General Atomics и наземни противокорабни ракети Harpoon, създадени от Boeing Co, които да служат като крайбрежни крилати ракети .

В Тайпе министърът на защитата на Тайван Йен Дефа благодари на Съединените щати и съобщи, че оръжията би трябвало да оказват помощ на Тайван да усъвършенства своите защитни качества за справяне с " вражеската опасност и новата обстановка ".
 Еспър и тактиката на Съединени американски щати за дълготрайна битка с Китай и Русия
Еспър и тактиката на Съединени американски щати за дълготрайна битка с Китай и Русия

Съединени американски щати се готвят за ера на конкуренция сред велики сили, а тайното оръжие са приятелите

" Това включва надеждни бойни качества и качества за асиметрична война , с цел да укрепим нашата увереност да се пазиме ", добави той.

" Това демонстрира смисъла, което Съединени американски щати придават на сигурността в Индо-Тихоокеанския и Тайванския пролив . Ще продължим да консолидираме нашето партньорство за сигурност със Съединените щати. "

Йен добави, че не търсят борба .

" Няма да участваме в конкуренция във въоръжаването с китайските комунисти. Ще изложим условия и ще градим изцяло в сходство със стратегическата идея за мощно въздържане , защитавайки нашата позиция и отбранителни потребности. "

Тайванските въоръжени сили са прекомерно дребни спрямо китайските , които уголемяват своите благоприятни условия с впечатляващи нови оръжия като самолетоносачи и стелт изребители .

Президентът на Тайван Цай Инг-вен трансформира модернизацията на защитата в приоритет пред възходящата китайска опасност , изключително опциите за " асиметрична война ", която се отнася до затрудняване и обезкуражаване на база евентуални огромни загуби за всяка китайска офанзива, да вземем за пример с интелигентни мини и портативни ракети.
 Китай изясни на Съединени американски щати, че до момента в който вършат военни съюзи, КНР и Русия работят за мир по света
Китай изясни на Съединени американски щати, че до момента в който вършат военни съюзи, КНР и Русия работят за мир по света

Съединени американски щати обективно да оценят връзките си с Китай и Русия, " възприемат ни като противник, това е неверна преценка "

Вашингтон , който, сходно на множеството страни, няма публични дипломатически връзки с Тайпе, макар че е най-силният световен бранител, упорства Тайван да модернизира своята войска, с цел да може да се трансформира в " таралеж ", който Китай мъчно ще нападна .

Тайван тества нови ракети " земя-земя ", за които медиите настояват, че имат способността да нанасят удари надълбоко в Китай , което евентуално дава на острова способността да нападна далечни китайски авиобази и командни центрове .

Китай също по този начин предизвести Съединени американски щати, че ще предприеме нужния отговор за " репресиите на Съединени американски щати против китайските медии ".

По- рано държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че Държавният департамент дефинира интервенциите на Съединени американски щати на още шест китайски медийни компании като задгранични задачи, ход, който съгласно него има за цел да отблъсне комунистическата агитация .
 Съединени американски щати оповестиха още шест китайски медии за задгранични задачи
Съединени американски щати оповестиха още шест китайски медии за задгранични задачи

Съединени американски щати оповестиха още шест китайски медии за задгранични мисии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР