Китай временно ще освободи гражданите на Франция, Германия, Италия, Нидерландия,

...
Китай временно ще освободи гражданите на Франция, Германия, Италия, Нидерландия,
Коментари Харесай

Китай въвежда безвизов режим за някои европейски страни

Китай краткотрайно ще освободи жителите на Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Испания и Малайзия от потребността от визи за посещаване на втората по величина стопанска система в света в опит да даде подтик на туризма след пандемията, предава Ройтерс.

От 1 декември до 30 ноември идната година жителите на тези страни, които влизат в Китай по работа, туризъм, посещаване на родственици и другари или минават директно за не повече от 15 дни, няма да се нуждаят от виза, сподели представител на външното министерство в петък.

През последните месеци Китай предприе стъпки - в това число възобновяване на интернационалните полети - за възкръсване на своя туристически бранш след три години на строги ограничения против COVID-19 , които значително затвориха границите му за външния свят.

Правителството също се стреми да възвърне имиджа си по света след конфликти с доста западни страни по разнообразни въпроси, в това число Коронавирус, правата на индивида, Тайван и търговията.

Неотдавнашно изследване на Pew Research Center в 24 страни разкри, че възгледите за Китай са като цяло отрицателни, като 67% от възрастните показват неподходящи възгледи.

Повече от половината от интервюираните споделят, че Китай се намесва в работите на други страни и не взема под внимание ползите на другите.
 Френският външен министър даде обещание зает разговор с Китай
Френският външен министър даде обещание зает разговор с Китай

Катрин Колона посети Пекин с цел да насърчи обмена сред двете страни в сферите на образованието и туризма

" Това решение ще улесни пътуването до Китай за доста немски жители в невиждана степен ", сподели посланикът на Германия в Китай Патриша Флор в обществената медийна платформа X, известна преди като Twitter.

" Надяваме се, че китайското държавно управление ще приложи ограниченията, оповестени през днешния ден за всички страни-членки на Европейски Съюз ", сподели тя.

Безвизово пътешестване до Германия за китайски жители ще бъде допустимо единствено в случай че всички членове на Европейското шенгенско съглашение го одобрят, сподели тя.

Този месец Китай разшири политиката си за безвизов пренос до 54 страни , с цел да включи жители на Норвегия. Българите към момента се нуждаят от визи за пътешестване до Китай , като директното прекосяване и престой до 6 дни остават безвизови за столицата Пекин и някои огромни градове , като подробна информация може да се направи на уеб страницата на Министерство на външните работи, както и в посолството на Китай в България.

През август Китай отстрани всички условия за проби за Коронавирус за идващи пасажери. Пекин възобнови 15-дневното безвизово влизане за жители на Сингапур и Бруней през юли.

Международните полети към и от страната, макар че се възвръщат по-бавно от услугите във вътрешната мрежа, се усилват.

Китайските авиационни управляващи обявиха през октомври, че се чакат 16 680 седмични полета през идващите пет месеца, като пътническите полети се чака да доближат 71% от общия брой преди четири години.
 Atlantic Council: Един вероятен спор - Китай, Русия и Иран по едно и също време тестват Запада
Atlantic Council: Един вероятен спор - Китай, Русия и Иран по едно и също време тестват Запада

Конфликт с Китай? Германия не е подготвена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР