Китай възнамерява да заема все по-централно място на международната арена

...
Китай възнамерява да заема все по-централно място на международната арена
Коментари Харесай

Китай ще заема все по-централно място в света и ще се бори с хегемонизма, заяви президентът Си Цзинпин

Китай има намерение да заема все по-централно място на интернационалната сцена и да спомага за унищожаване на деянията на хегемонизъм по света, на опитите за владичество на избрани страни над други посредством мощ и насила. Това съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Все по-уверено заемаме централно място на международна сцена и към този момент получихме самопризнание от интернационалната общественост като страна, която има градивен принос за поддържането на мира в целия свят ", означи Си Цзинпин в речта си по случай 40 години от началото на политиката на промени и отваряне.

" Активно спомагаме за образуването на отворена международна стопанска система, на човечество с обща орис, спомагаме за преобразуванията в системата на световно ръководство, следваме неизменим курс под лозунга за битка с хегемонизма и политиката на угнетяване с власт ", сподели той.

По думите му през последните 40 години Китай непрекъснато е осъществявал независима и самостоятелна тактика, защитавайки общоприетите интернационалните правила и справедливия темперамент на взаимоотношенията сред разнообразни страни.

" Китай непрекъснато ще способства за всеобщото спокойно развиване, като се осланя на насъбраната мъдрост и познания, на националните планове и личната си мощ ", съобщи китайският водач.

Китайският водач акцентира, че висшето управление на Китай изключва опцията страната да се развива във ушърб на други страни, както и заплахата с укрепването на националната мощ да се появят хегемонистки настроения.

" По пътя на напредъка сме задължени да носим високо знамето на мира, развиването и взаимноизгодното съдействието, твърдо да пазиме мира в целия свят, да решаваме дилемите на дипломатическата тактика за обезпечаване на всеобщо развиване, да формираме интернационалните връзки от нов вид въз основа на взаимно почитание, пълноправие и правдивост ", уточни Си. " Китай в никакъв случай няма да жертва ползите на други страни поради личното си развиване, по едно и също време с това никога няма да се отхвърляме от законните си права ", съобщи той.

Имайки поради този политически курс, Пекин има намерение да укрепва националните си въоръжени сили за отбранителни цели. " Развитието на Китай не е опасност за нито една непозната страна. Никога няма да се стремим към надмощие, каквото и равнище на преуспяване да реализираме ", заключи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР