Китай въвежда санкции срещу редица американски неправителствени организации, включително Human

...
Китай въвежда санкции срещу редица американски неправителствени организации, включително Human
Коментари Харесай

Хонконгският закон доведе до санкции на Китай спрямо САЩ

Китай вкарва наказания против редица американски неправителствени организации, в това число " Human Rights Watch ". Мерките са в отговор на законопроект в Съединени американски щати, който не разрешава износа на оръжие за Хонконг, с цел да не бъде употребявано то против стачкуващите, и подпомагането на протестиращите в града, се споделя в известие на външното министерство на  Китай.
Санкциите идват откакто Доналд Тръмп действително поддържа митингите против властта в специфичния административен регион, като промени политиката на Съединени американски щати, позволявайки на Вашингтон да наложи наказания против чиновници в Хонконг.
" Наскоро Съединени американски щати одобриха Хонконгски закон за човешки права и народна власт 2019 година, игнорирайки несъгласието на Китай по този въпрос. Това е съществено нарушаване на интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки, както и интервенция във вътрешните работи на Китай. Пекин към този момент подаде протестна нота пред Съединените щати по въпроса. Сега Китай реши да вкара наказания против няколко неправителствени организации в Съединени американски щати, в това число НДИ (Национален либерален институт), ХРУ и Фрийдъм хаус ", съобщи представител на външното министерство в Китай, представен от БГНЕС.
Министерството прибавя, че Китай е прекратил разглеждането на молбата за визити на американски военноморски кораби и самолети на територията на Хонконг.
Според представител на външното министерство на Китай Съединени американски щати са пренебрегнали митинга на Китай, а със закона са нарушили интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки.
Той разясни, че Вашингтон се намесва във вътрешните работи на Китай.
" Пекин от своя страна изрази своя съдбоносен митинг. В отговор на това Китай одобри решение за въвеждане на наказания на редица американски неправителствени организации, в това число NDI, HRW и Freedom House ", разгласи представителят.
Междувременно Axios оповестява, базирайки се на източник от американския договарящ екип, че и комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай са спрени поради законодателството за Хонконг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР