Китай укрепва военновъздушните си сили по крайбрежието си срещу остров

...
Китай укрепва военновъздушните си сили по крайбрежието си срещу остров
Коментари Харесай

Тайван твърди, че Китай увеличава военновъздушните си сили по бреговете срещу острова

Китай укрепва военновъздушните си сили по крайбрежието си против остров Тайван, като непрекъснато разполага нови изтребители и дронове в разширени военни бази, заяви през днешния ден в двугодишния си отчет тайванското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Китай, който счита демократично управлявания Тайван за своя територия, ускорява военната си интензивност покрай острова през последните години в отговор на " заговора ", съгласно Пекин, сред Тайпе и Съединени американски щати, а също, с цел да попречи на Тайван да разгласи самостоятелност.

Китай провежда военни учения към Тайван през август предходната година и още веднъж през април тази година, а неговите военни сили работят край острова съвсем всекидневно.

В отчета си за националната защита тайванското министерство показва, че Китай употребява " реалистични бойни тренировки и учения, с цел да ускори своята боеготовност против Тайван ".

Честите учения на Китай в северната и южната част на Тайван и в региона на Тихия океан демонстрират напъните му да " сплаши " Тайван както от изток, по този начин и от запад, добавя министерството.

Китайското министерство на защитата не е дало отговор още на отправено от организация Ройтерс искане за коментар.

Тайван, чиито сили са по-малобройни от тези на Китай, е възприел тактика за асиметрична защита, като усъвършенства качествата си с оръжия с огромен обхват, както и с прецизни, безпилотни и маневрено въоръжение и изкуствен интелект.

Според министерството на защитата на Тайван при положение, че има ясни признаци за китайско навлизане, те биха могли да " нанесат предпазен удар по техните мобилизиращи се нападателни сили " с прецизни оръжия.

В отчета се разказва в общи линии и " сивата зона " - видимо невоенните способи, които Китай също употребява против Тайван. Министерството показва, че те включват употребявани за шпионски цели балони към Тайванския пролив и цивилен самолети, които правят наблюдаване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР