Китай стана страна, подписала Договора за търговия на оръжия, обяви

...
Китай стана страна, подписала Договора за търговия на оръжия, обяви
Коментари Харесай

Китай подписа Договора за търговия с оръжия

Китай стана страна, подписала Договора за търговия на оръжия, разгласи китайският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Чжан Цзюн.

Това участие илюстрира решимостта и искреността на Китай да резервира интернационалния режим на преодоляване на оръжията, да поддържа мултилатерализма и да построи една общественост с общо бъдеще за човечеството, сподели той, представен от международните организации.

В неговото изказване се споделя, че Китай не разрешава износа на оръжия на недържавни играчи, а единствено на суверенни страни. По силата на процедурата, въведена от Договора, той ще стартира да се ползва по отношение на Китай след интервал от 90 дни.

Китай е вторият производител на оръжия в света и разгласи на 22 юни решението си да се причисли към Договора. С него документът към този момент има подписите на 107 страни.

Договорът за търговията на оръжия беше признат през 2013 година от Организация на обединените нации и влезе в действие идната година. Той планува всяка страна, която го е подписала, да реши преди всякаква транзакция дали продадените от нея оръжия рискуват да бъдат употребявани за заобикаляне на интернационално ембарго, да бъдат отклонени в интерес на нарушители или в нарушаване на човешките права. Оръжията в обсега на Договора са от револвер до военни самолети и кораби, преминавайки през ракети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР