Китай си е поставил за цел да достигне пик на

...
Китай си е поставил за цел да достигне пик на
Коментари Харесай

Китайската зелена сделка ще струва 16 трилиона долара

Китай си е сложил за цел да доближи пик на излъчванията от въглероден диоксид до 2030 година и въглероден неутралитет до 2060 година, оповестява Радио Китай. 

На съвещание на Комисията по финанси и стопанска система, извършено на 15 март, президентът Си Дзинпин акцентира, че пикът на въглеродните излъчвания и въглеродната индиферентност би трябвало да бъдат включени в цялостния проект за построяването на екологична просвета и за реализирането ѝ да бъдат подхванати съществени ограничения. Американското издание Foreign Affairs разяснява, че „ Пекин е откровен в битката с изменението на климата “.

" Голдман сакс “ (Goldman Sachs Group) неотдавна разгласява отчет, в който се споделя, че с цел да реализира задачата за въглероден неутралитет до 2060 година, Китай ще влага 16 трилиона $ в обвързвана с околната среда инфраструктура и ще сътвори 40 милиона нови работни места през идващите 20 години.

Китайският финансов седмичник „ Цайсин “ проучва, че най-малко три четвърти от инвестицията, или 12 трилиона $, ще пристигна от частния бранш. Ин Джън, изпълнителен вицепрезидент на Schneider Electric Global и президентът на филиала на компанията в Китай, вижда големи благоприятни условия за бизнес. „ По отношение на екологичното и новаторско развиване нашата задача и техническа експертиза са в цялостно сходство с задачите на новия стадий на развиване на Китай “, споделя той.

В последните години Китай и Европа се стараят да поддържат сполучливо съдействие в региона на зелените финанси. Централните банки на Китай, Нидерландия, Франция, Англия, Германия и други европейски страни стартираха взаимно Зелена финансова мрежа (NGFS), с цел да засилят ръководството на финансовите опасности и да активизират публичен капитал в зелени и ниско въглеродни вложения. Понастоящем тази мрежа има 83 членове и се трансформира във значима платформа за финансовите регулаторни организации при реализиране на съдействие в региона на зелените финанси.

Активната реакция на климатичните промени и поощряване на зеленото развиване е освен належащо за новия стадий на развиване на Китай, само че и в сходство с световната наклонност. Сега е моментът за съдействие в бранша на зелените финанси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР