Китай ще стимулира вътрешното търсене и ще укрепи и засили

...
Китай ще стимулира вътрешното търсене и ще укрепи и засили
Коментари Харесай

Китай с план за стимулиране на икономиката си през 2024 г.

Китай ще подтиква вътрешното търсене и ще укрепи и ускори икономическото възобновяване през 2024 г. Това разгласи Политбюро - висшият орган за взимане на решения на ръководещата Комунистическа партия в страната, оповестява " Ройтерс ".

Беше посочено, че Китай ще продължи да ползва рационална парична политика и самодейна фискална политика през идната година.

На срещата, която беше управлявана от президента Си Дзинпин, беше декларирано и че страната ще усъвършенства последователността на макроикономическите политики.

Китай " ще усъвършенства дейно икономическата жизнеспособност, ще предотврати рисковете, ще усъвършенства обществените упования, ще консолидира и ускори позитивната наклонност на икономическо възобновяване, ще продължи да предизвиква ефикасното възстановяване на качеството и рационалния напредък на стопанската система ", бе решено на съвещанието.

" Трябва да се положат старания за разширение на вътрешното търсене и образуване на благоприятен цикъл на взаимно поощряване на потреблението и вложенията. Необходимо е да се задълбочат промените в основни области и непрестанно да се дава мощен подтик във висококачествено развиване ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР