Китай ще се стреми да поддържа стабилен обменен курс на

...
Китай ще се стреми да поддържа стабилен обменен курс на
Коментари Харесай

Китай се стреми да поддържа стабилен обменен курс на юана

Китай ще се стреми да поддържа постоянен обменен курс на юана, а пазарните и политическите фактори ще оказват помощ за поправяне на всяко краткосрочно отклоняване от неговото равновесно равнище, сподели върховен чиновник на централната банка, представен от " Блумбърг ".

" Народната банка на Китай ще разреши на пазарното търсене и предложение да играят определяща роля при образуването на валутния курс ", сподели заместник-управителят Лиу Гуоцян на брифинг в Пекин.

" Има доста фактори, които въздействат на обменния курс, а двупосочните съмнения са норма ", сподели Лиу. Той добави, че PBOC няма да разреши еднопосочни придвижвания на валутния курс, макар че тези мнения не са включени в стенограма на събитието, оповестена на China.com.cn, уеб страница, обвързван с държавното управление.

Според Лиу Народната банка на Китай също по този начин ще отвори своя „ инструментариум за паричната политика “ и ще вкара повече политики за стабилизиране на икономическия напредък. Народната банка на Китай ще отговори на общите опасения на пазара навреме.

Първоначално офшорният юан спадна с 0,2% по отношение на $, преди намаляването на спадовете да се търгува при 6,3548. Реакцията на китайските държавни облигации беше заглушена с доходността на 10-годишните облигации, удължавайки дневния спад до 2,76%.

Централната банка намали лихвения си % за първи път от съвсем две години в понеделник, сигнализирайки за началото на цикъл на облекчение, с цел да подтиква стопанската система, повлечена от спад на вложенията в парцели и бавното ползване. Това слага метода на PBOC в внезапен контрастност с други огромни централни банки, в това число Федералния запас, за който се чака да увеличи лихвите, с цел да ограничи инфлацията.

Последните данни за инфлацията разкриха, че производителите са изправени пред 9,7% повишаване на общите цени на суровините през последната година - с 20,2% скок на цените на суровините.





Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР