Китай ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантират своя

...
Китай ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантират своя
Коментари Харесай

Китай предприема мерки за сигурността на Южнокитайско море

Китай ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да подсигуряват своя суверенитет и сигурност в Южнокитайско море, оповестява министерство на външните работи на страната, представено от ТАСС.

" Островите в Южнокитайско море са част от Китай и ще вземем нужните ограничения, с цел да подсигуряваме нашия суверенитет, сигурност и законни ползи ", разяснява представителят на министерството по отношение на дейностите на американските военновъздушни сили в Южнокитайско море.

" Китай почита свободата на корабоплаването и аеронавтиката, в случай че страните работят в сходство с интернационалното право. В същото време ние се противопоставяме на някои страни, които я употребяват като предлог за подкопаване на суверенитета на районния мир и непоклатимост ", разяснява китайският посланик.

Вчера СиЕнЕн заяви, че два стратегически B-52 бомбардировача на Съединени американски щати, ситуирани на остров Гуам в Тихия океан, са прелетяли до оспорваната област в Южнокитайско море.

Американското командване на военновъздушните сили в Тихия океан дефинира прелитането към островите като " елементарен подготвителен полет, провеждан в сходство с интернационалното право " и акцентира, че " Съединените щати остават ангажирани със свободата на корабоплаването в Индо-тихоокеанския район ".

Китай има териториални разногласия с Бруней, Виетнам, Малайзия и Филипините. От края на 2013 година Пекин прави огромни хидротехнически и строителни работи за основаването на изкуствени острови, както и за разширение и развиването на тези територии.

Съединените щати и Япония упрекват Китай в основаване на земни площи, които могат да бъдат употребявани за военни цели, в това число и за военноморски бази и военни летища.

На собствен ред, Министерството на външните работи на Китай упорства, че Съединените щати са отговарни за дестабилизирането на обстановката в Южнокитайско море. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР