Китай се зарече да реагира бързо, в случай, че новите

...
Китай се зарече да реагира бързо, в случай, че новите
Коментари Харесай

Китай бесен, след като Тръмп удари с мита китайски внос за 50 млрд. долара

Китай се зарече да реагира бързо, при положение, че новите мита на Съединени американски щати, ориентирани към китайския импорт, навреждат на ползите на Пекин. Това разгласи представителят на китайското външно министерство, оповестяват международните информационни организации.

Белият дом ще разгласява цялостния лист на китайските артикули, които ще бъдат ударени с мита, по-късно денем. Според информации в медиите Съединени американски щати в началото са възнамерявали да наложат мита върху 1300 китайски продукта, само че са решили да лимитират листата до сред 800 и 900 продукта.

През април комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър разкри прелиминарен лист на китайски вносни артикули, които ще бъдат наранени от мита, който включваше артикули, употребявани в роботиката, осведомителните технологии и галактическата промишленост.

Междувременно Китай към този момент предизвести, че ще се откаже от предоговарянето на комерсиално съглашение с Вашингтон при положение, че митата бъдат наложени.

По-рано през днешния ден българско време американският президент Доналд Тръмп реши да наложи вносни мита върху китайски артикули, заяви " Файненшъл таймс ", базирайки се на осведомени с детайлите на неговата по-ранна среща със съветници нощес.

Според информацията митата обгръщат китайски артикули на стойност към 50 милиарда $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР