Китай се обяви против милитаризиране на космоса, ден след като

...
Китай се обяви против милитаризиране на космоса, ден след като
Коментари Харесай

Китай предупреждава Доналд Тръмп да не милитаризира космоса

Китай се разгласи срещу милитаризиране на космоса, ден откакто американският президент Доналд Тръмп огласи основаването на американско галактическо военно командване, което има за цел да обезпечи предимство на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Инициативата на Тръмп наподобява е крачка към построяването на новия жанр американски войски, които той желае да сътвори - галактически сили.

"Китай постоянно е отстоявал потреблението на космоса за мирни цели. Той е срещу въоръжаване на космоса и всякаква галактическа оръжейна конкуренция ", съобщи говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин.

"Още по-против сме космосът да се трансформира в ново полесражение ", акцентира тя на постоянна конференция.

Американският вицепрезидент Майк Пенс посочи, че новото командване - Спейском - ще бъде 11-ото военно командване на Пентагона. То ще дава отговор за всички военнокосмически действия на Съединени американски щати.

През юни Тръмп заяви, че желае да сътвори Космически сили, които ще са шестия жанр войски наред със сухопътните, военновъздушните, военноморските, морската пехота и бреговата защита.

Американският президент счита, че те са нужни, с цел да се обезпечи военно предимство на страната му в космоса най-много във връзка с Китай и Русия. Министърът на защитата Джим Матис обаче даде да се разбере, че счита основаването на такива сили за скъпо и излишно. Освен това планът евентуално ще срещне отпор в Конгреса, който би трябвало да утвърди неговото финансиране.

Китай публично няма упоритости да изпраща въоръжение в космоса. За сметка на това Пекин реализира голям брой галактически стратегии с гражданско предопределение, съперничейки си със Съединени американски щати, Русия, Европейския съюз, Индия и Япония.

В началото на декември да вземем за пример Китай изпрати в космоса проучвателен модул, който се чака да кацне на тъмната страна на Луната към 1 януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР