Китай създаде вечна“ батерия за електрически возила. Гигантът Catl в

...
Китай създаде вечна“ батерия за електрически возила. Гигантът Catl в
Коментари Харесай

Китай създаде „вечна“ батерия за електрически возила

Китай сътвори „ безконечна “ батерия за електрически возила. Гигантът Catl в съдействие с Yutong, един от най-големите производители на рейсове в Китай, показа новата супер батерия. Тя е предопределена за огромни търговски транспортни средства.

Според компанията новата батерия не демонстрира признаци на загуба на продуктивност през първите 1000 цикъла.

Тя има гаранция за внушителните 1,5 милиона км и 15 години. Yutong назовава тази „ дълготрайна батерия ” първа в промишлеността за електрически транспортни средства.

Catl и Yutong имат партньорство от 12 години особено в региона на електрическите рейсове и камиони.

Двете компании възнамеряват да употребяват ресурсите си за разширение па пазарите в чужбина. Автобусите Yutong са оборудвани с акумулатори Catl и сега се продават в над 40 страни. Между тях са Италия, Франция, Англия, Испания и Катар.

Новината е последната от поредицата скорошни достижения в технологията на батериите от Catl.

През февруари същата компания плюс други китайски производители стартираха съдействие с BYD и Nio за създаване на твърдотелни акумулатори.

Неслучайно Илон Мъск разгласи, че производителят на електрически автомобили „ Тесла “ уголемява активността си в Китай, напомня SafeNews.

Той построява нов цех за произвеждане на нужните на компанията огромни акумулатори.

Заводът в Шанхай ще може да създава по 10 000 броя от устройствата за предпазване на сила „ Megapack “ годишно, декларират от „ Тесла “. „ Megapack “ е доста огромна батерия, която може да се употребява за стабилизиране на енергийните мрежи и попречване на спирания на електрозахранването, прецизира БГНЕС.

„ Тесла ” към този момент има цех за „ Megapack “ в Калифорния, който също създава 10 000 от тези устройства всяка година. Мъск съобщи в Twitter, че новият китайски цех ще добавя работата на завода на „ Тесла “ в Съединени американски щати.

Според китайската държавна медия „ Синхуа ” строителните работи по новия цех за „ Megapack “ в Китай се чака да стартират по-късно тази година, а производството на акумулатори да започва през лятото на 2024 година Китай е най-големият производител на акумулатори, от който „ Тесла “ може да се възползва, с цел да усили производството и да понижи разноските си.

Съобщението бе направено в миг, когато държавното управление на Съединени американски щати оказва напън върху американските компании да станат по-малко подвластни от Китай на фона на възходящото напрежение сред Пекин и Вашингтон.

 

Източник – Automedia.bg

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР