Китай съобщи за близо 13 000 смъртни случая, свързани с

...
Китай съобщи за близо 13 000 смъртни случая, свързани с
Коментари Харесай

13 000 починали от COVID за седмица в Китай

Китай заяви за близо 13 000 смъртни случая, свързани с КОВИД 19, в лечебните заведения сред 13 януари и 19 януари. Те се прибавят към към 60-те хиляди случая, регистрирани за предходния месец и нещо, като специалисти споделят, че вълната от инфекции в страната към този момент е достигнала своя връх, съобщи Ройтерс.

Актуализираните данни на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите се огласяват на фона на подозренията за бистрота на предоставената от Пекин информация, които демонстрират извънредно ниски нива спрямо тези в доста други страни.

Болниците и погребалните домове са претъпкани, откогато при започване на декември предходната година Китай ненадейно се отхвърли от настоящия до тогава режим на надзор над коронавирус и всеобщи проби (най-строгия в света), предизвикал обилни вреди на стопанската система и стрес за хората.

Резкият завой в политиката, подхванат след исторически митинги против рестриктивните мерки, докара до стремглаво умножаване на случаите на коронавирус измежду наброяващото към 1,4 милиарда души население.

Числеността на смъртните случаи, огласена от китайските управляващи, не включва хората, които са умряли в дома си. Освен това някои лекари споделят, че вписването на коронавирус като причина за гибелта на пациентите по никакъв начин не е целесъобразно.

На 14 януари Китай заяви за близо 60 000 смъртни случая, свързани с коронавирус, в лечебните заведения в интервала сред 8 декември и 12 януари, което е голямо нарастване спрямо едвам 5000-те случая за целия интервал на пандемията, за които се съобщаваше преди.

Разходите на погребалните домове (от тези за чували за телата до разноските за кремация) в доста провинции са се нараснали, демонстрират документи, и това е един от няколко индикатора за смъртоносните последствия от коронавирус в Китай.

Според някои здравни специалисти над един милион души ще умрат от болестта в Китай тази година, а английската компания за събиране, обработка и разбор на здравни данни " Еърфинити " (Airfinity) предвижда, че броят на смъртните случаи от коронавирус в може да доближи 36 000 души дневно тази седмица.

Тъй като милиони служащи мигранти се връщат вкъщи да честват Лунната нова година с околните си, здравните специалисти са мощно обезпокоени за жителите на селските региони на Китай, където здравните заведения са в доста по-лошо положение от тези в богатите крайбрежни региони.

На този декор основният епидемиолог на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите У Цзуню означи, че всеобщото придвижване на хора за празниците може да популяризира пандемията, като усили броя на инфектираните с ковид в някои региони, само че втора вълна на ковид  в близко бъдеще е малко евентуална, защото 80% от хората в страната към този момент са се срещнали с вируса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР