Китай проведе успешен огневи тест на двигателя “YF-130, който се

...
Китай проведе успешен огневи тест на двигателя “YF-130, който се
Коментари Харесай

Китай проведе огневи тест на своя двигател-аналог на РД-180

Китай организира сполучлив огневи тест на мотора “YF-130 ”, който се явява аналог на съветския “РД-180 ”. Космическият специалист Виталий Егоров регистрира, че през днешния ден както Съединени американски щати, по този начин и Китай са основали мотори, които са по-добри от “РД-180 ” и светът към този момент няма потребност от руската галактическа техника.

“Китайският мотор YF-130 на керосин и О2 за свръхтежката ракета “Лонг Марч 9″ мина сполучливо през наземно стендово тестване ”, написа Егоров в Телеграм. “Двигателят има две горивни камери и сопло, сходно на “РД-180 ”, само че е с по-голяма маса и двигателна сила – до 500 тона във вакуум. Тяговъоръжеността на мотора е почти 77, т.е. това значи, че всеки един мотор може да повдигне 77 такива мотора. За съпоставяне тяговъоръжеността на остарелия лунен мотор “F1 ” бе 94, а на новия американски “Раптор 2 ” – 143.

За Китай тези тествания съставляват още една огромна крачка към пилотиран полет до Луната. А за Русия, че страната бе за следващ път изместена от пиедестала. По-рано можехме да се кичим, че имахме “най-добрите мотори ”, които дори и американците купуват. Сега към този момент такива не продаваме на Съединени американски щати, а китайците въобще не се нуждаят от нас.

Политическа партия: Някой би ми споделил, че демонстрирам тържествуване, само че в действителност това е мотив за горест, тъй като Роскосмос затъна в снобизъм, вярваше, че руската ракетна магия е недостъпна за останалите, а в този момент въобще не взе участие в покоряването на космоса ”.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР