Китай призова американските власти да спрат да се намесват във

...
Китай призова американските власти да спрат да се намесват във
Коментари Харесай

Пекин към САЩ: Престанете да се месите в делата ни

Китай прикани американските управляващи да спрат да се намесват във вътрешните каузи на страната, осведомят медии.

Говорител на външното министерство на азиатската страна насочи апела, откакто Камарата на представителите на Съединени американски щати прокара законопроект, който осъжда нарушаваните човешки права на уйгурите от представители на китайската власт в провинция Синдзян.

Представителят акцентира, че " не е разрешена непозната интервенция ", защото обстановката в Синдзян е " чисто " китайски проблем.

Вашингтон целеустремено подкопава " ограниченията за битка с тероризма и екстремизма " в провинцията, означи представителят.

Вчера беше обявено, че държавното управление в Пекин може да наложи визови ограничавания на американски конгресмени и сенатори, които са създатели на законодателството, а също по този начин да забрани на всички американски дипломати да посещават провинция Синдзян.

През последните седмици връзките сред двете страни ескалираха и към проблемите в Хонконг.

Законопроектът изисква от администрацията на президента Доналд Тръмп да отговори твърдо на дейностите на Китай против мюсюлманското малцинство.

The Uighur Act of 2019 е по-силна версия на законопроект, прокаран от Сената през септември, който ядоса Пекин. Проектозаконът приканва Тръмп за първи път да наложи наказания на член на Политбюро.

Законопроектът беше утвърден от 407 конгресмени против един в Камарата на представителите. От Тръмп се изисква да осъди нарушаванията на правата на индивида и да призове за затваряне на лагерите за всеобщо задържане в Синдзян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР