Китай представи първия си клониран кон за състезания в четвъртък.

...
Китай представи първия си клониран кон за състезания в четвъртък.
Коментари Харесай

Китай за първи път клонира състезателен кон от висока класа

Китай показа първия си клониран кон за надпревари в четвъртък. Жребчето Джуанг Джуанг / в превод от китайски Здрав/ към този момент е на 7 месеца, а цветът на козината му съвсем изцяло повтаря цвета на неговия оригинал, спортния жребец Урсус, оповестява РИА Новости.

Според компанията за биотехнологии SinoGene, в чиято лаборатория е основан клонингът, работата по клонирането е почнала през 2021 година Клонираното жребче на име (в превод от китайски „ Здрав “) е родено на 16 юни 2022 година Клетки са взети от кожна проба от жребеца Урсус, който е пристигнал в Китай през 2007 година от Германия и спечелил голям брой награди в надпревари по конен спорт както в Китай, по този начин и в чужбина. Сурогатната майка беше кобила от северозападната китайска провинция Гансу..

Джао Джиенпин, заместител общоприет шеф на SinoGene, споделя че главната цел на клонирането е да се отглеждат първокласни породи коне в Китай. " Китай към момента изостава във връзка с развъждането на първокласни породи коне. Нашите коне се употребяват основно в отглеждането на животни като работна мощ. Що се отнася до висококласните породи коне, които се употребяват в конния спорт, те се смятат за коне за забавление, базата за тяхното развъждане е доста слаба, най-много се постанова да се внасят от други страни “, изясни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР