Китай предприема нова инициатива срещу практиката в страната да бъдат

...
Китай предприема нова инициатива срещу практиката в страната да бъдат
Коментари Харесай

Пекин забранява използването на стриптизьорки на погребения

Китай подхваща нова самодейност против практиката в страната да бъдат употребявани стриптизьорки по време на погребения.

От Министерството на културата оповестиха, че ще се концентрират върху " неприличните, нецензурен и вулгарни осъществявания " по време на погребения и сватби.

Инициативата идва, откакто вестник Global Times излезе с обява за огромни тълпи от хора, които приветстват и употребяват нецензурни думи, до момента в който дами вършат стриптийз по време на погребения, написа Independent.

Според таблоида, стриптизьорките даже се смесвали с тълпите, като от от време на време им напомняли да не вършат фотоси.

От министерството на културата са основали горещи телефонни линии в 19 града в няколко провинции в Китай и оферират парични награди за хората, които дават информация за " непочтено държание по време на погребения ".

В някои села в Китай считат, че наемането на стриптизьорки усилва броя на хората, които участват на погребенията, а високата посещаемост, от своя страна, е метод за отдаване на респект към мъртвите.

В опит да показват висок стандарт и да усилят броя на присъстващите, някои семейства заплащат повече, в сравнение с е годишният им приход, за стриптизьорки, както и за артисти, артисти и комици, написа Global Times.

Пекин забрани стриптийза по време на погребения през 2015 година, след два случая с " непочтено държание " на екзотични танцьорки.

Властите също по този начин арестуваха шест екзотични танцьорки на заравяне на възрастен гражданин на град Хандан.

Петима души бяха арестувани в провинция Джансу през 2006 година за " неприлични представления ", откакто на погребението на фермер, на което участвали 200 души, имало стриптийз.

Според специалист, представен от Global Times, тази процедура може отчасти да бъде обвързвана с почитта към плодородието.

" В някои локални култури танците с еротични детайли могат да бъдат употребявани за предаването на желанието на мъртвите да бъдат благословени с доста деца, " споделя Хуанг Джансин, академични учител.

" Не одобрявам тези представления като 'отпадъка на обичайна селска култура'. Те са завещание от локалната цивилизация, " прибавя той.

" Вместо просто да ги не разрешават, за управляващите е по-важно да обезпечат на хората от селските региони по-добри културни артикули. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР