Китай предложи днес на Венецуела да й помогне да се

...
Китай предложи днес на Венецуела да й помогне да се
Коментари Харесай

Китай предложи помощ на Венецуела за аварията с тока

Китай предложи през днешния ден на Венецуела да й помогне да се оправи с огромната повреда в електроснабдяването, която сковава страната към този момент от близо седмица, съобщи Франс прес.

"Пекин се надява, че Венецуела ще може бързо да откри какви са аргументите за този случай и да възвърне електроподаването и обществения ред до естествени равнища ", съобщи представителят на китайското външно министерство Лу Кан.

"Китай е подготвен да предложи помощта си и техническата си поддръжка, с цел да бъде задействана още веднъж енергийната система на Венецуела ", съобщи представителят на външното министерство. Китай е стопански и дипломатически съдружник на Каракас, напомня Франс прес.

Венецуелският президент Николас Мадуро сподели, че повредата с електроподаването е част от офанзивите на Съединени американски щати против Венецуела и разгласи основаването на президентска проверяваща комисия.

Той сподели, че има желание да изиска помощ в следствието от Организация на обединените нации, на Китай, на Русия, на Иран и на Куба, които имат опит с хакерски атаки. Според Мадуро повредата на тока е вследствие на хакерска атака.

Заради прекъсването на тока животът във Венецуела е неподвижен от петък сутринта. В столицата Каракас прогресивно беше възобновено електроподаването в някои квартали, само че обстановката си остава безредна за популацията.

Снабдяването с вода и храна на допустими цени се трансформира в голямо изпитание. Хуан Гуайдо, водачът на опозицията, който се самопровъзгласи за краткотраен президент на Венецуела, отхвърли хипотезата на Мадуро, че повредата с тока е резултат на хакерска атака. Той разкритикува корупцията и безхаберието в енергийния бранш, поради които страда поддръжката на инфраструктурата и които са довели до повредата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР