Китай предлага на своите граждани парични награди до 100 000

...
Китай предлага на своите граждани парични награди до 100 000
Коментари Харесай

Китай дава 15 000 долара в брой за доноси

Китай предлага на своите жители парични награди до 100 000 юана (15 000 долара) и повече за докладване на хора, които заплашват националната сигурност.

Успешните податели на сигнали могат да получат или " духовни награди " под формата на документи, или " материални тласъци " под формата на пари, съгласно наредбите, оповестени от Министерството на държавната сигурност, оповестява СиЕнЕн.

Доносите би трябвало да съдържат съответна информация за дейностите или участниците в тях, които не са били известни на страната досега. Те могат да бъдат изпратени персонално, онлайн, по пощата или на горещата линия за национална сигурност.

Китайските управляващи разпространяват разказа, че страната е под непрекъсната и сериозна опасност от „ враждебни непознати сили “ от доста години. Насърчаването на обществеността да осведоми за задгранични шпиони и техните китайски сътрудници обаче изключително се усили при ръководството на Си Дзинпин.

През 2017 година общинското държавно управление в Пекин стартира да предлага награди до половин милион юана (75 000 долара) за всеки, който помогне за разкриването на разузнавач. В рамките на една година управляващите са получили близо 5000 такива отчета и са раздали награди на информатори, които са били от всички пластове на обществото - от таксиметрови водачи до научни откриватели, по данни на държавната медия Beijing News.

Новите ограничения имат за цел да стандартизират сходни награди и да стимулират обществеността като издигнат и ентусиазма й, съгласно представител на Министерството на държавната сигурност пред държавния вестник Лигал дейли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР