Китай постави нов световен рекорд във вторник, подменяйки част от

...
Китай постави нов световен рекорд във вторник, подменяйки част от
Коментари Харесай

Китайски екип подмени железопътен мост за 4 часа, без да спират движението

Китай сложи нов международен връх във вторник, подменяйки част от железопътен мост единствено за четири часа, без да прекъсва естественото придвижване по него, оповестиха от Китайската корпорация за железопътно строителство (CRCC). Предишният връх бе към 12 часа.

Тази невиждана успеваемост бе реализирана с помощта на умна машина, която разрешава бързо и безвредно осъществяване на главната поддръжка. Тя съставлява сгъваемо устройство, което може да се транспортира с железниците и да се „ трансформира “ на място, изясни за Радио Китай У Дзинпън, старши инженер, отговарящ за подмяната на моста. Това бе дебют за интелигентната машина, която размени износена секция по жп линията Шуохуан в северната китайска провинция Хъбей.

Успехът на машината „ Тайхан “ е знак на забележителния софтуерен прогрес на Китай в поддръжката на железопътната инфраструктура, оповестява медията. Устройството, което е оборудвано с най-модерните технологии, като механизми за точно позициониране и контролиране, се оправя с разнообразни задания по поддръжката на мостове на комплициран терен и на висок надолнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР