Китай постави Чънду, голям град с население около 21 млн.

...
Китай постави Чънду, голям град с население около 21 млн.
Коментари Харесай

Китай затвори със строга карантина град с 21 млн. души

Китай сложи Чънду, огромен град с население към 21 млн. души, под карантина. Това е най-драстичната противоепидемична мярка в страната, откогато Шанхай влезе в двумесечно блокиране през април, заяви Асошиейтед прес.

На жителите е подредено да си останат у дома и към 70% от полетите до и от града са спрени. Чънду е главен директен център в провинция Съчуан и държавен и стопански център.

Началото на новия образователен период беше отсрочено, макар че публичният превоз продължава да работи и на жителите е позволено да напущат града, в случай че могат да докажат неотложни аргументи.

Съгласно разпоредбите, оповестени през вчерашния ден, единствено един член от всяко семейство, който може да покаже негативен тест за вирус през последните 24 часа, има право да излиза дневно, с цел да купува артикули от първа нужда. Няма информация по кое време ограниченията ще бъдат отстранени. Подобен противоепидемичен режим доведе до затварянето по домовете им на милиони хора в североизточния град Далиан, както и в Шъдзяджуан, столицата на провинция Хъбей, която граничи със столицата Пекин.

Чънду заяви за към 1000 случая при последното огнище и нито един смъртен случай от последния цикъл на вътрешно предаване, само че рисковите ограничения отразяват твърдото придържане на Китай към политиката му за „ нулев Covid “, която нанесе огромни вреди на стопанската система, с блокирания, затваряне на бизнес и условия за всеобщо тестване,м отбелязва Aсошиейтед прес. 

Междувременно СВетовната здрпавна организация /СЗО/ регистрира, че броят на новите случаи на ковид по света на седмична база е намалял с 16 %. Починалите са с 13 % по-малко по отношение на миналата седмица, сочат данни на Световната здравна организация (СЗО). Към 28 август в международен мащаб са регистрирани над 598 милиона инфекции и над 6,4 милиона смъртни случая. Починалите през последната седмица след заразяване с ковид са 13 500.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР