Китай планира по-строги визови ограничения за граждани на САЩ, които

...
Китай планира по-строги визови ограничения за граждани на САЩ, които
Коментари Харесай

Китай отговаря на САЩ с визови ограничения за американци с антикитайски връзки

Китай възнамерява по-строги визови ограничавания за жители на Съединени американски щати , които са обвързани с антикитайски групи , до момента в който връзките сред страните не престават да се утежняват, оповестява " Ройтерс ".

Китайското министерство на публичната сигурност работи от месеци по разпоредбите за ограничение на опциите на всеки нает или спонсориран от американските разследващи служби и правозащитни групи да пътува до Китай .

По-рано Съединени американски щати, разгласи, че вкарва визови ограничавания за китайските държавни чиновници и представители на Комунистическата партия, за които Съединени американски щати считат, че са виновни за задържане и корист с мюсюлмански малцинства.
 Съединени американски щати постанова визови ограничавания на Китай поради репресии против мюсюлмани
Съединени американски щати постанова визови ограничавания на Китай поради репресии против мюсюлмани

Помпео: Китай изисква от своите жители да се кланят на държавното управление, а не на Бог

Китайските правила ще възложат съставянето на лист на американските военни и свързани с Централно разузнавателно управление на САЩ институции и групи за права и прибавянето на техните чиновници към черен лист за китайски визи , съгласно източниците, които отхвърлиха да бъдат разпознати.

По-строгите ограничавания идват на фона на терзанията на Пекин, че Съединени американски щати и други държавни управления употребяват такива организации, с цел да подбудят антиправителствени митинги както в континенталния Китай, по този начин и в Хонконг, и също биха отвърнали за американските визови ограничавания против китайски откриватели и чиновници.

" Планът бе необятно обсъждан от висши полицейски чиновници през последните месеци, само че стана по-вероятно да бъде прибавен след митингите в Хонконг и възбраната за издаване на визи за Съединени американски щати на китайски чиновници ", изяснява източникът.
 Съединени американски щати редуцират продължителността на визи за китайски жители
Съединени американски щати редуцират продължителността на визи за китайски жители

Стратегия за попречване на кражба на интелектуална благосъстоятелност от противници на Съединени американски щати

Съперничеството сред Съединените щати и Китай се подхранва от редица въпроси, в това число комерсиална конкуренция, права на индивида и терзания за сигурността .

Съединени американски щати направиха огромна стъпка в опълчването си на Китай през май, когато прибавиха китайския софтуерен колос Huawei Technologies Co в по този начин наречения черен лист на сдруженията , забранявайки на китайската компания да придобива съставни елементи и технологии от американски компании без утвърждение от Съединени американски щати. Съединените щати подозират, че оборудването на Huawei може да бъде употребявано от Пекин за шпионаж , което китайската компания неведнъж отхвърля.

Последните ограничавания за издаване на визи започнаха през април , когато някои видни китайски учени получиха отвод за американски визи . Следващия месец Съединени американски щати вкараха законодателство, предопределено да забрани на всеки, нает или спонсориран от китайските военни, да получава студентски или проучвателен визи.

Китай осъди дейностите на Съединени американски щати и ги дефинира като наказателни дейности против свои жители .
 Пекин с предизвестие към китайските студенти в Съединени американски щати
Пекин с предизвестие към китайските студенти в Съединени американски щати

Отношенията сред двете страни доближиха дъно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР