Китай отменя коронавирусните ограничения на фона на нарастващия брой заразени

...
Китай отменя коронавирусните ограничения на фона на нарастващия брой заразени
Коментари Харесай

Китай отваря границите на 9 януари! Въпреки милионите заразени с COVID-19

Китай анулира коронавирусните ограничавания на фона на възходящия брой инфектирани жители. Само през първите седмици на декември към 250 милиона души са се разболели от ковид в Китай.

Въпреки ужасяващата статистика Китай ще анулира наложителното PCR тестване на посетителите на 8 януари 2023 година, оповестява пресслужбата на митниците на страната. Достатъчно ще е да имате на ръка резултатите от проучванията за коронавирус. Тя би трябвало да бъде предадена 48 часа преди влизане в страната. Трябва да имате и здравна декларация със себе си.

От организацията предизвестяват, че рестриктивните мерки няма да важат за тези, които имат бизнес и работни визи.

От 8 януари Китай ще тества всички хранителни артикули за ковид, които се доставят в страната. Стоките и продуктите, които не се съхраняват при ниски температури, ще бъдат тествани за болест.

Според ТАСС Китай също възнамерява да възобнови приемането на поръчки за интернационалните пътнически чартърни полети от 8 януари. Информацията е доказана от администрацията на гражданската авиация на Китай.

До лятото-есента на 2023 година страната възнамерява да се върне към предпандемичните условия за авиацията.

След Китай Хонконг анулира PCR тестванията на входа. Остават в действие и други условия - носене на маски, уединяване на заболели жители, бързи проби за учениците.

В същото време Тайван, Япония вкарва PCR тестване за тези, които идват от континентален Китай.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР