Китай отбеляза вчера най-високият брой нови случаи от май насам

...
Китай отбеляза вчера най-високият брой нови случаи от май насам
Коментари Харесай

Китай въведе нови локдауни

Китай означи през вчерашния ден най-високият брой нови случаи от май насам и милиони поданици на страната прекарват уикенда в локдаун, до момента в който управляващите ползват строга политика за " нулев КОВИД ", заяви Франс прес.

Китай е последната огромна страна в света, преследваща задачата за елиминиране на епидемията посредством локдауни, продължителни карантини и всеобщи проби, макар тежкото отражение на тази тактика върху стопанската система.

Вчера в страната бяха регистрирани общо 450 случая на КОВИД-19, множеството асимптоматични. В петък броят им беше 432, по данни на управляващите. Нарастването на броя на случаите докара до въвеждане на нови ограничавания в няколко района на страната.

Град Ланчжоу, столица на северозападната провинция Гансу, подреди в сряда на своите 4,4 милиона поданици да останат по домовете си. Една от областите на провинция Анхуей е в локдаун от петък.

По-рано през седмицата в Уган, значим център на провинция Хънан, беше разгласен общ локдаун след откриването на единствено един случай на КОВИД-19.

В град Бейхаи, провинция Гуанси, управляващите постановиха през вчерашния ден локдаун на два квартала с общо 800 000 поданици, като оповестиха епидемиологичната обстановка в града за " тежка ".

Бързоразпространяващият се вид омикрон е предизвикателство за политиката на " нулев КОВИД ", отбелязва Агенция Франс Прес. Икономическият напредък на страната се срина през второто тримесечие, в това число заради здравните ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР