Китай обяви санкции срещу пет американски компании, свързани с отбранителната

...
Китай обяви санкции срещу пет американски компании, свързани с отбранителната
Коментари Харесай

Китай наложи санкции срещу пет американски отбранителни компании

Китай разгласи наказания против пет американски компании, свързани с отбранителната промишленост, в отговор на доставките на въоръжение от Съединени американски щати за Тайван и на американските наказания против китайски компании и лица, заяви Асошиейтед прес.

Компаниите, наранени от китайските наказания, са BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat и Data Link Solutions.

По силата на глобите ще бъдат замразени активите на фирмите в Китай и ще бъде неразрешено на китайски организации и лица да подписват покупко-продажби с тях, се споделя в известие на Министерството на външните работи на Китай, оповестено онлайн.

В известието се споделя, че дейностите на Съединени американски щати нанасят щета на суверенитета на Китай и на ползите му в областта на сигурността, подкопават мира и стабилността в зоната на Тайванския проток и нарушават ползите на китайски компании и лица.

„ Китайското държавно управление остава непоколебимо в решителността ни да опазим националния суверенитет, сигурност и териториална целокупност и да защитим законните права и ползи на китайските компании и жители “, декларира китайското външно министерство.

Китай счита Тайван за отцепническа провинция, която би трябвало да премине под контрола на Пекин в някакъв миг в бъдеще.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР