Китай обяви, че ще подобри процедурата по избиране на главен

...
Китай обяви, че ще подобри процедурата по избиране на главен
Коментари Харесай

Пекин обяви, че ще подобри процедурата по избиране на хонконгски лидер

Китай разгласи, че ще усъвършенства процедурата по избиране на основен админ на Хонконг - едно от настояванията на протестиращите от пет месеца поданици на самостоятелната територия, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Режимът на президента Си Цзинпин не посочи в какво ще се показва това " усъвършенстване " и дали ще е насочено в по-демократична посока, както упорстват протестиращите.

Високопоставен представител на Отдела за Хонконг и Макао в китайското държавно управление сподели на конференция, че на срещата си при закрити порти тази седмица висшите комунистически водачи са решили да " подобрят " също правната система на Хонконг, " за опазване на националната сигурност ".

" Със сигурност няма да позволим каквото и да е държание, което слага под въпрос правилото " една страна, две системи ", акцентира Шън Чуняо, имайки поради правната рамка, по силата на която Хонконг беше върнат под ръководството на Китай през 1997 година " Със сигурност няма да позволим никакво държание, окуражаващо фракционизъм или застрашаващо националната сигурност ", добави той. Пекин ще попречи на намесата на непознати сили в Хонконг и Макао, както и на деянията на фракционизъм, подривна активност, инфилтрация и бойкот, акцентира той.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР